Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες τους.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τα φασολάκια ανακατεύουμε απαλά, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε ώστε να αναδυθούν τα αρώματα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 – 50 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο έξτρα ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη
Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης
Υλικά
1 κιλό φασολάκια φρέσκα η κατεψυγμένα
100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας Elasion
1 ξερό κρεμμύδι
500 γραμ. πατάτες
3 κολοκυθάκια
50 ml λευκό κρασί
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι