SPANAKORIZO WITH TOMATOES

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ψιλοκομμένα. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Όταν αρχίσει να απορρόφα τα υγρά, ρίχνουμε τον άνηθο, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Ψήνουμε για 3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και ρίχνουμε το νερό και τον κύβο, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.

Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το φαγητό μας για 10 λεπτά να μελώσει.

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη

Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης

Υλικά

1κ σπανάκι

100γρ. ελαιόλαδο Gold Elasion

1 κρεμμύδι ξερό

1 πράσο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 1 συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα

½ ματσάκι άνηθο

150γρ ρύζι Καρολίνα

1 κύβο λαχανικών

500ml νερό

½ κουταλάκι κύμινο

Αλάτι πιπέρι