Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε το σουσάμι σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε δύο φορές με τρεχούμενο νερό.Αφήνουμε να στραγγίξει και απλώνουμε πάνω σε μία πετσέτα ώστε να στεγνώσεικαι το κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη πολύ καλά με ένα σύρμα και προσθέτουμε την ρακί, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι .
Στη συνέχεια διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει και ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα ζυμώνοντας πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 20-25 γραμμαρίων και πλάθουμε μπαστουνάκια ή κουλουράκια. Στη συνέχεια περνάμε πάνω από το σουσάμι για να κολλήσει.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 25 – 30 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές μπολ.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη
Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης
Υλικά
200ml ελαιόλαδο Elasion Organic
250 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
150ml χυμό πορτοκαλιού
40ml ρακή ή κονιάκ ή ρούμι
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
700 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμμάρια σουσάμι