CRETAN SALATA

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις ξεπλένουμε ξανά πολύ καλά, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να ψηθούν.

 Σε άλλη κατσαρόλα πλένουμε και βάζουμε τα αυγά να ψηθούν . Τα θέλουμε σφιχτά , άρα ο χρόνος βρασμού θα πρέπει να είναι 10 – 13 λεπτά , τα βάζουμε αμέσως  σε παγωμένο νερό για να μπορούμε να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα .

Όταν θα έχουν ψηθεί οι πατάτες τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια σαλατιέρα, τις κόβουμε σε κομμάτια , θα σας πρότεινα να τις κόψετε με ένα πιρούνι και όχι με μαχαίρι, αυτό γιατί η πατάτα θα μελώσει περισσότερο . Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Κόβουμε από πάνω από τις πατάτες τις ντομάτες , τα αγγούρια , τη πιπεριά και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι . Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε .

Φυσικά με αυτή τη σαλάτα μπορούμε να παίξουμε με τα υλικά , να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ανάλογα με τι μας αρέσει .

Αυτή που σας έδωσα είναι κλασσική , μπορούμε να βάλουμε κάπαρη , φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο που ταιριάζει πολύ .

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη

Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης

Υλικά

1 κιλό πατάτες

5 – 6 αυγά

2 μεγάλες ντομάτες

2 αγγούρια

1 κρεμμύδι

1 μικρή πιπέρια

4 κουταλιές ελαιόλαδο ElasionOrganic

1 κουταλάκι ξύδι