GEMISTA

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί για να δούμε πόσα θα χρειαστούμε. Κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε προσεκτικά με ένα μικρό κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο τη σάρκα. Στις ντομάτες θα πρέπει να πασπαλίσουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.

Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε την γέμιση των λαχανικών σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένα. Θα ήθελα να σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε και τα σπόρια από τις πιπεριές θα δώσουν εξαιρετική γεύση.

Προσθέτουμε το ρύζι, το δυόσμο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά και τέλος τα 100ml ελαιόλαδο καθώς και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα λαχανικά έως ¾ .

 

   

Στο ταψί αλατίζουμε λίγο εξωτερικά τα λαχανικά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και μισό φλιτζάνι νερό.

Για να κάνουν κρούστα τα γεμιστά ρίχνουμε λίγη φρυγανιά ή ξυσμένο τυρί.

Σκεπάζουμε με αντικολλιτικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε για πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Νεκταρία Κοκκινάκη

Φωτογραφία : Μιχάλης Χριστοδουλάκης

Υλικά

6 μεγάλες ντομάτες

3 κολοκύθια

3 κρεμμύδια ξερά

2 πατάτες

2 πιπεριές (πράσινες , κόκκινες )

½ ματσάκι δυόσμο

½ ματσάκι μαϊντανό

300γρ ρύζι Καρολίνα

200ml ελαιόλαδο Gold Elasion

1 κουταλάκι κύμινο

½ κουταλάκι πιπέρι

1 κουταλάκι αλάτι

Χυμό δυο λεμονιού